Paaspop schouwing toegankelijkheid

De organisatie was nog volop bezig met de opbouw, dus een aantal zaken moeten nog hun definitieve vorm krijgen. Over het algemeen waren we onder de indruk van de grootste opzet en ook waren enkele punten, waar we bij de vorige schouwing nog aandacht voor hebben gevraagd, adequaat opgelost. Complimenten voor de organisatie.

  1. De entree is opnieuw aangepakt met een brug uit één geheel. Dus geen krappe draai meer voor scootmobiles e.d. Helaas was de brug nog niet klaar en konden we niet controleren, maar het zag er goed uit.

  2. Ook de inrichting van de EMS (Event Medisch Steunpunt) was nog niet klaar. De 2 invalidentoiletten hadden voor zover wij konden zien geen lichtpunt. In de avond zal dit mogelijk problemen opleveren. De vorige keer moesten we bijschijnen met een mobieltje en was er alleen een dixie!

  3. De hexacons vloerdelen zagen er goed uit. Ze zijn prettig om met een rolstoel overheen te rijden. Maar de aansluiting tussen verschillende ruimtes was niet goed. De vloer was op sommige plaatsen niet doorgelegd en een ruime opening zal groot gevaar opleveren.

  4. De muntkassa’s zijn, in tegenstelling tot de vorige schouw, nu wel goed op hoogte voor rolstoelers. Maar de helling naar de muntkassa’s was veel te steil. Gelukkig waren er ook kassa’s die nu zonder verhoging bereikbaar zijn.

  5. De Loco Royal was een prachtige tent met fantastische verlichting. Helaas was de verhoging aan de linkerkant niet toegankelijk. Misschien zou een soort van lift of oprijlaan voor rolstoelers een extra mogelijkheid zijn voor mensen met een beperking.

  6. De Apollo tent was nog helemaal in opbouw. Bij de vorige schouwing was het rolstoel-deck lastig te vinden, hopelijk wordt dat nu beter.

  7. De toiletten waren goed verlicht met tl-balken. De toegang tot de invalidetoiletten leek prima, maar was niet te controleren omdat er een slot op zat. Volgens de organisatie was er nu meer aandacht voor het schoonhouden van de toiletten. Er loopt de hele dag een schoonmaakploeg rond om alles bij te houden.

  8. De ingang naast het zwembad (taxi-standplaats) is ongeveer 1 kilometer verwijderd van de hoofdingang. Dat gaat voor mensen met een beperking grote problemen opleveren, mede omdat daar geen verhard pad is. Is het misschien mogelijk dat mensen met een beperking aan kunnen geven dat ze het Paaspop-terrein op willen via Heikampen 5 (secretariaat)?

 

  1. Wij willen ook nog even adviseren dat het huidige Paaspop terrein zeker niet groter en voller moet worden. Eens is het groot genoeg en wordt het dan ook niet meer te overzien voor de hulpdiensten, zoals brandweer, ambulance en politie. Veiligheid staat wat ons betreft voorop!

 

  1. Graag willen wij van bovengenoemde onderwerpen z.s.m. antwoorden en een goed mondeling overleg voor de toekomst.

 

Susanne Zeegers, Sandra Langenbach, Riens van Raaij, Wim van der Rijt.

 

 

Scroll naar boven