Misverstand dat iedereen alles op internet vindt

Belangenbehartiger wil meer aandacht voor mensen met beperking: ‘Misverstand dat iedereen alles op internet vindt’

SCHIJNDEL – Inwoners met een beperking horen er in Meierijstad onvoldoende bij. Riens van Raaij van Toegankelijk Meierijstad wil verbetering. ,,Grote beenprotheses kun je niet opbergen als je gaat zwemmen.”

Paul Roovers 19-09-23, 21:43 Laatste update: 19-09-23, 22:09

Onder de noemer Meedoen in Meierijstad organiseert de gemeente op 3 oktober een actiedag. Met inwoners met een beperking en organisaties gaat de gemeente een Lokale Inclusie Agenda maken. ‘Want die groep inwoners moet dezelfde mogelijkheden hebben om mee te doen als ieder ander.’

Als voorzitter van de stichting die belangen behartigt van mensen met een beperking, zal Riens van Raaij daar niet ontbreken. De Schijndelaar (70) heeft zo’n bijeenkomst niet nodig om nu al een antwoord te geven op de vraag hoe Meierijstad er voorstaat.

,,Er kan nog heel veel beter”, antwoordt Van Raaij op die vraag. De voorzitter van Toegankelijk Meierijstad doelt dan niet op voldoende wc’s voor mensen met een beperking. Het gaat er volgens hem vooral om dat die mensen weten wat er in de gemeente beschikbaar is aan clubs en verenigingen, dagbesteding, regelingen etc etc. ,,Daar ontbreekt het nog vaak aan.”

Scroll naar boven